Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bewijs sin(a+b)=sinacosb+cosasinb

 Dit is een reactie op vraag 86737 
Ik snap niet goed waarom je zegt dat beide sinussen gelijk zijn aan CE/AC. En dat (alpha + bèta) gelijk is aan de hoek tussen AB (doorgetrokken bij A) en AC.

Stijn
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 28 augustus 2018

Antwoord

q86738img1.gif
Bij A heb je een gestrekte hoek, die is de som van de scherpe hoek bij A in de driehoek en de stompe hoek links; de som van die twee hoeken is dus \pi.
Maar de som van de drie hoeken in de driehoek is ook \pi, daarom is de buitenhoek gelijk aan \alpha+\beta.
Voor die buitenhoek is AC de schuine zijde en CE de `overstaande' zijde; daarom is de sinus ook gelijk aan CE/AC.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 29 augustus 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics