Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: DV met gescheiden veranderlijken

 Dit is een reactie op vraag 91180 
vanwaar komt die -6 ? en bij welke stap moet ik dit toepassen?

melike
Student universiteit België - maandag 14 december 2020

Antwoord

Je schrijft y opnieuw maar dan als iets waar de noemer in voorkomt:
y=\dfrac{1}{2} 2y =\dfrac{1}{2} (2y +6 -6) . Als je dit nu invult in de integraal:
\int \dfrac{y}{2y+6}\ dy= \int \dfrac{1}{2} \dfrac{(2y +6 -6)}{2y+6}\ dy
en je werkt deze breuk uit, dan krijg je
\int \dfrac{1}{2} \left(1-\dfrac{6}{2y+6}\right)\ dy
en deze is vrij makkelijk te integreren.

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 14 december 2020
 Re: Re: DV met gescheiden veranderlijken 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics