De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: DV met gescheiden veranderlijken

 Dit is een reactie op vraag 91184 
ik heb wel kunnen integregen deze keer, maar mijn oplossing is totaal iets anders als dat ik zou moeten uitkomen.
mijn oplossing van de integraties: ln (x) + c = (-3/2)ln(2y+6)

ik zou hieruit x2(y+3)3 = ce^y moeten bekomen. als mijn oplossing van de integraties kloppen, hoe moet ik dan verder?

melike
Student universiteit België - dinsdag 15 december 2020

Antwoord

Je maakt een fout bij het integreren. Onder andere vergeet je de term 1/2 aan de rechterkant te integreren.
Ik krijg
$$\ln x + c_1=\dfrac{1}{2}y - \dfrac{3}{2}\ln(y+3)+c_2.$$ Snap je dit?
Dat kun je nu vrij eenvoudig omvormen naar de oplossing die je noemt. Lukt dat?

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 december 2020
 Re: Re: Re: DV met gescheiden veranderlijken 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics