De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijshome | vandaag | gisteren | bijzonder | gastenboek | wie is wie? | verhalen | contact |
||||||||||||||||||||
|
\require{AMSmath}
Re: Uniform
Kan dit bewezen worden via de momentenfunctie? AntwoordDat kan, die functie, $M(t)$, is in dit geval gelijk aan $\frac1n\sum_{i=1}^n e^{it}$. Dan geldt $m=M'(0)$ en $s^2=m^2-M''(0)$. Maar je moet nog steeds die twee sommen uitrekenen. Of $M(t)$ omschrijven tot $\frac1n\frac{e^{(n+1)t}-e^t}{e^t-1}$ en dan differentiëren.
home | vandaag | bijzonder | gastenboek | statistieken | wie is wie? | verhalen | colofon ©2001-2024 WisFaq - versie 3
|