De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Uniform

 Dit is een reactie op vraag 77177 
Hoe kom je bij de uniform discrete verdeling aan de momentenfunctie M(t) = (e(n+1)t−et)(et−1)? Kan nog steeds niet verder ...

Colman
Student universiteit België - zaterdag 19 december 2015

Antwoord

Ik ga er van uit dat je weet wat de momentenfunctie is en dat je ziet dat in dit geval $M(t)=\frac1n\sum_{i=1}^ne^{it}$; het omschrijven gaat met behulp van de som, $r+r^2+\cdots+r^n$, van een meetkundig rijtje.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 19 december 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3