De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Geordende verzamelingen: maxima

 Dit is een reactie op vraag 70411 
Deze is dus ook goed?

Als A,R een geordende verzameling is en BÌA
Dan bevat B hoogstens één maximum in A,R

Bewijs:
Veronderstel:
m1=maxB in A,R
m2=maxB in A,R
Dan
...
= R is antisymmetrisch = m1 = m2
Er is slechts één maximum

Tim B.
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 4 juni 2013

Antwoord

Inderdaad.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 4 juni 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3