De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Partiele integratie

In= integraal van 0 tot 1 van xnÖ(1-x)dx
Bewijs dat In=2n/(2n+3)·In-1

Sander
3de graad ASO - zondag 14 december 2008

Antwoord

Sander,
I(n)=-2/3òxnd(1-x)3/2=2n/3òÖ(1-x)(1-x)xn-1=
(2n/3)I(n-1)-(2n/3)I(n). Breng I(n) naar rechts en je bent er.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 14 december 2008
 Re: Partiele integratie 
 Re: Partiele integratie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3