Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Limiet uitrekenen

lim naar + \infty van \root 3 \of {} (3x2-x3)-x

Siebe
3de graad ASO - zaterdag 28 september 2024

Antwoord

Het antwoord is -\infty, je kunt de uitdrukking herschrijven tot
x\cdot\left(\sqrt[3]{\frac3x-1}-1\right)
Voor x > 3 is \frac3x-1 negatief, dus de hele uitdrukking is dan kleiner dan -x.

Omdat \lim_{x\to\infty}(-x)=-\infty zegt de insluitstelling dat jouw limiet ook gelijk is aan -\infty.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 september 2024



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics