Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Coëfficiënten van een functievoorschrift berekenen

f(x)=-0.5x^2+ax+b
Met de top (3,5) en gaat door het punt (1,3)
Hoe bereken je nu de waarde van a en b van het functievoorschrift f?

Ester
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 7 juni 2022

Antwoord

Op grond van het antwoord op Transformaties van grafieken zou ik zeggen dat de top van g(x)=x^2 via de translatie a naar rechts en \frac{1}{2}a^2+b omhoog overgegaan is naar (3,5).

Volgens mij is dan a=3 en \frac{1}{2}a^2+b=5, dus b=\frac{1}{2}.

Zie


Maar dit kan natuurlijk ook...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 juni 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics