De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Singuliere punten

Ik vroeg me af hoe ik de singuliere punten van een functie vind. Volgens mijn boek heeft de functie f(x)=(x-1)2/3 - (x+1)2/3 de singuliere punten +1 en -1. Dus ik heb de afgeleide berekend, maar ik weet niet hoe ik nu net aan die 1 en -1 kom.
Alvast bedankt!

sofie
Student universiteit België - vrijdag 24 juli 2015

Antwoord

Beste Sofie,

Als je de afgeleide goed berekend hebt, zal je zien dat deze voor alle reële getallen bestaat, behalve in x = 1 en x = -1. De functie, die voor alle reële getallen gedefinieerd is, heeft dus overal een afgeleide, behalve in deze twee punten.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 24 juli 2015
 Re: Singuliere punten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics