De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Singuliere punten

 Dit is een reactie op vraag 76055 
Wanneer kan ik singuliere punten berekenen? Is dit alleen als er geen stationaire punten zijn? Ik zat met mezelf in de knoop bij f (x)= -2/3+ln(x). De afgeleide hiervan is f (x)= 2/x·(3+lnx)2. Er zijn geen stationaire punten, maar hoe bereken ik de singuliere punten?

Mvg,
Chaima

Chaima
Student universiteit België - zaterdag 19 december 2015

Antwoord

Vanwege het voorkomen van de term Ln(x) zul je x positief moeten houden zodat je zult moeten kijken wat er gebeurt als je x laat naderen tot 0.
En ook bij x = e-3 ligt een aandachtspunt omdat daar de noemer gelijk wordt aan 0.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 december 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics