De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Volledige inductie

 Dit is een reactie op vraag 65314 
Deze stap heeft mij zeker geholpen, alleen loop ik aan het einde van de uitwerking vast. Ik hoop dat je kunt vertellen, wat ik fout doe.

Veronderstel dat 43n+1+23n+1+1 deelbaar is door 7
Beschouw dan: 43n+4+23n+4+1
= 43·43n+1+23·23n+1+1
= 64·43n+1+8·23n+1+1
= 56·43n+1+8·43n+1+8·23n+1+1
= 56·43n+1+8·(43n+1+23n+1+1)
Alleen in de laatste stap klopt er iets niet!

Samant
Student hbo - maandag 27 juni 2011

Antwoord

De laatste stap klopt prima: 56 is ook deelbaar door 7.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 28 juni 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics