Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Maximale omtrek van een rechthoek in een cirkel

 Dit is een reactie op vraag 38502 
Het lukt niet helemaal! Eerst de 1e afgeleide; dat gaat nog goed: f'(x)= 4-2x(r2 - x2) en daarna stellen we f'(x)=0, om mogelijke extremen op te sporen,
4-2x(r2-x2)=0 ® 2-x(r2-x2)=0 ® -x3-r2x + 2 =0 ®
x(r2 - x2)=2 Hieruit concludeer ik, dat x=2 en x = +/- sqr r2-2. Ik heb nu het idee in de fout gegaan te zijn, want ik weet met deze antwoorden geen raad in de 2e afgeleide. Wie weet mij raad te verschaffen. Bij voorbaat heel veel dank.

Johan
Student hbo - zaterdag 23 januari 2010

Antwoord

Ik denk dat de afgeleide van 4x+2√(r2+x2) gelijk is aan:

$
\large f'(x) = 4 - {{2x} \over {\sqrt {r2 - x2 } }}
$

...en f'(x)=0 laat zich netjes oplossen.

Wat wil je met de tweede afgeleide gaan doen?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 23 januari 2010
 Re: Re: Maximale omtrek van een rechthoek in een cirkel 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics