De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Los op

los op: (3x+2)2-(2x+1)(2x-1)+x11
Þ9x2+12x+4+1-4x2+x11
Þ5x2+13x+511
Þ5x2+13x11-5
Þ5x2+13x8
dan zit ik vast.

Sarah
3de graad ASO - zaterdag 26 juni 2004

Antwoord

Laten we eerst afspreken dat 11 - 5 = 6.
Dan heb je dus 5x2 + 13x - 6 0
Het linkerlid stelt grafisch een dalparabool voor.
Bepaal daarvan de nulpunten, bijvoorbeeld met de abc-formule. Ik vond x = 0,4 resp. x = -3
Schets vervolgens de grafiek en kijk voor welke waarden van x de grafiek op/onder de x-as zit (vanwege het teken).

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 26 juni 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3