\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Beginwaardeprobleem

Ik heb de volgende som waar ik niet uitkom:
(dy/dx)(x/(-1+x))=y
y(2)=e2

Ik kom tot:
((-1+x)/x)dx = dy/y
$\int{}$((-1+x)/x)dx = $\int{}$1/ydy
ln(y) = ln(x) - x + C
y = xe^(-cx)
y = -xcex
Maar wat moet ik dan doen met C. Wordt dit dan een half?
Bedankt

Piet
Student hbo - woensdag 4 januari 2012

Antwoord

Gebruik het gegeven dat y(2)=e2.

MBL
woensdag 4 januari 2012

 Re: Beginwaardeprobleem 
 Re: Beginwaardeprobleem 

©2001-2024 WisFaq