Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 92869 

Re: 99 procent betrouwbare uitspraak

Ik stuur via mail wel een foto van de opgave, maar neen. Heb alles vermeld dus daarom vind ik het lastig om te bepalen.

Chelse
Student universiteit - donderdag 11 november 2021

Antwoord

Aanname: de gemiddelden komen uit de gemeten start van de midlife crisis. En verder betreft het hier steekproefresultaten hetgeen betekent dat je hierbij een t-verdeling moet gaan gebruiken.

HO: $\mu$I - $\mu$N = 5
H1: $\mu$I - $\mu$N $>$ 5
Eenzijdig met $\alpha$ = 0,01

Uit de steekproef: d = 48,6 - 42,3 = 6,3
Var(d) = s12/n1 + s22/n2 = 5,62/160 + 2,42/120 = 0,244
standaarddeviatie sd = √0,244 = 0,49396

Toetsing aan de t-verdeling met deze gegevens: dus (6,3-5)/0,49396 = 2,63 eenzijdig.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
vrijdag 12 november 2021

 Re: Re: 99 procent betrouwbare uitspraak 

©2001-2024 WisFaq