Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68580 

Re: Niveaulijnen schetsen

En hoe bepaal je dan de plaats van deze niveaulijnen? M.a.w. wat dien je dan te veranderen/kiezen om dit bijvoorbeeld te kunnen tekenen? De waarde van c of die van de x- en y-waarden?

Alvast bedankt!

Roland
Student universiteit België - dinsdag 6 juni 2017

Antwoord

Kijk nog even naar de voorbeelden op Niveaulijnen schetsen. Volgens mij staat het er goed uitgelegd.

Neem $f(x,y)=2x+y$. Die niveaulijnen krijg je door voor verschillende waarde van $c$ te bepalen wat $f(x,y)=c$ dan voorstelt. In dit geval krijg je lijnen waarbij $2x+y=c$. Voor elke $c$ een andere lijn. Wat valt je op? Ze zijn evenwijdig...

Helpt dat?

WvR
dinsdag 6 juni 2017

 Re: Re: Niveaulijnen schetsen 
 Re: Re: Niveaulijnen schetsen 

©2001-2025 WisFaq