Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Niveaulijnen schetsen

Ik snap niet echt hoe je niveaulijnen kan schetsen van een bepaalde functie f:R$\to$R:f(x,y)=...
Hoe begin je hier aan?

Anon
Student universiteit België - woensdag 10 oktober 2012

Antwoord

Voor een gegeven functie neem je f(x,y)=c waarbij c een constante is. Vervolgens kijk je ernstig en bestudeer je de betekenis van de kromme die je zo krijgt.

Voorbeeld 1
f(x,y)=2x+y geeft met f(x,y)=c de vergelijking 2x+y=c
Maar dan zijn evenwijdige rechten. y=-2x+c

Voorbeeld 2
f(x,y)=x2+2y+3 geeft met f(x,y)=c de vergelijking x2+2y+3=c
Maar dat zijn parabolen. y= $-\frac{1}{2}$x2+c-3

Voorbeeld 3
f(x,y)=x2+y2 geeft met f(x,y)=c de vergelijking x2+y2=c
Maar dat zijn cirkels.

Zoiets moet het zijn. Helpt dat?

WvR
donderdag 11 oktober 2012

 Re: Niveaulijnen schetsen 
Re: Niveaulijnen schetsen

©2001-2024 WisFaq