Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72296 

Re: De oppervlakte van G berekenen

ik heb door het omvormen van de formule cos(2x)=1-2sin2x de primitieve functie gevonden van
f(x)=sin2x = F(x)=(-sin(2x)+2x)/4.
Op dezelfde manier heb ik de primitieve functie gevonden van
f(x)=cos2x = F(x)=(sin(2x)+2x)/4.

Om de F(x) van tan2x te vinden heb ik F(sin2x)/F(cos2x) gedaan en kam ik F(tan2x)=(-sin(2x)+2x)/(sin(2x)+2x) uit
maar dat klopt niet volgens mijn GRM. Waar zou mijn fout zitten?

Vandev
3de graad ASO - zondag 16 februari 2014

Antwoord

Je kunt er van alles over vinden op:Dan lukt het wel, denk ik...

WvR
zondag 16 februari 2014

 Re: Re: De oppervlakte van G berekenen 

©2001-2024 WisFaq