Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zwaartepunt oppervlakte

De vraag is: Bepaal het zwaartepunt van het oppervlak begrensd door de gegeven krommen.

3y2 = 4(3-x), x=0 antwoord: (\frac{6}{5},0)

Deze oefening zit bij het deel 'zelfstudie' en ik er staat geen formule om dit te kunnen oplossen. Met welke formule los ik het op en hoe moet ik het toepassen met de formule?

Alvast bedankt!

Tugba
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 16 januari 2014

Antwoord

Volgens Wikipedia kan je het zwaartepunt van een gebied onder de grafiek van een functie bepalen met:

q72025img1.gif

\Large\begin{array}{l} x_Z = \frac{{\int\limits_a^b {x \cdot f(x)dx} }}{{\int\limits_a^b {f(x)dx} }} \\ y_Z = \frac{{\int\limits_a^b {\left( {f(x)} \right)^2 dx} }}{{2\int\limits_z^b {f(x)dx} }} \\ \end{array}

Bij jouw oefeninig kan je dat toepassen:

q72025img2.gif
Ik zou dan x uitdrukken in y en proberen x_Z en y_Z te bepalen.
Zou dat lukken?

WvR
donderdag 16 januari 2014

 Re: Zwaartepunt oppervlakte 

©2001-2025 WisFaq