To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72025 

Re: Zwaartepunt oppervlakte

Dus hiermee kan ik het berekenen, maar hoe pas ik het toe, wat is b wat is a. Echt sorry ik probeer het te verstaan, maar omdat ik het deze leerstof nooit zag, is het Chinees voor mij...
Hoe kan u zien dat het een gebied is onder de x as?

Tugba
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 16 januari 2014

Antwoord

Als je de grafiek tekent dan kan je zien dat het hierbij gaat om dit gebied:

q72027img1.gif

Als je x uitdrukt in y dan neem je y van -2 tot 2. y_Z=0 en voor x_Z geldt dan:

f(y) = 3 - \frac{3}{4}y^2
x_Z = \Large\frac{{\int\limits_{ - 2}^2 {\left( {f(y)} \right)^2 dy} }}{{2\cdot\int\limits_{ - 2}^2 {f(y)dy} }}

Dan moet het zeker lukken...

WvR
donderdag 16 januari 2014

©2001-2025 WisFaq