\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 64331 Re: Re: Integr ln(1-sqrt(x))dx na partiële integratie xln(1-Öx)-1/2integr.Öx dx /Öx -1 dit stuk werk ik dan verder uit -1/2integr.Öx dx /Öx -1 stel. x=t2 Öx=t dx=2tdt na euclidische deling -ò(t+1)dt - ò dt/t-1 =t2/2 + t + ln |t-1|+c vervangen =x/2 + Öx + ln |Öx-1| + c DUS: opgave: ò ln(1-Öx)dx ò ln(1-Öx)dx = xln(1-Ö x)-x/2 - Öx - ln|Öx -1|+c maar de oplossing moet zijn xln(1-Ö x)+x/2 - Öx - ln|Öx -1|+c hoe komt het dat dit minteken fout is bij x/2 T. 3de graad ASO - maandag 21 februari 2011 Antwoord Jouw oplossing is wel degelijk juist!! De bedoelde term is inderdaad -x/2, met een min-teken dus. LL maandag 21 februari 2011 Re: Re: Re: Integr ln(1-sqrt(x))dx ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
na partiële integratie xln(1-Öx)-1/2integr.Öx dx /Öx -1 dit stuk werk ik dan verder uit -1/2integr.Öx dx /Öx -1 stel. x=t2 Öx=t dx=2tdt na euclidische deling -ò(t+1)dt - ò dt/t-1 =t2/2 + t + ln |t-1|+c vervangen =x/2 + Öx + ln |Öx-1| + c DUS: opgave: ò ln(1-Öx)dx ò ln(1-Öx)dx = xln(1-Ö x)-x/2 - Öx - ln|Öx -1|+c maar de oplossing moet zijn xln(1-Ö x)+x/2 - Öx - ln|Öx -1|+c hoe komt het dat dit minteken fout is bij x/2 T. 3de graad ASO - maandag 21 februari 2011
T. 3de graad ASO - maandag 21 februari 2011
Jouw oplossing is wel degelijk juist!! De bedoelde term is inderdaad -x/2, met een min-teken dus. LL maandag 21 februari 2011
LL maandag 21 februari 2011
©2001-2024 WisFaq