Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64312 

Re: Integr ln(1-sqrt(x))dx

probleem 1:
Ik kom niet aan de du zoals jij deze bekomt.
ik deed het volgende
ln(1-Öx)

eerst de afgeleide van ln ((f(x))
1/(1-Öx)
dan de afgeleide van f(x)]
-1/2Öx
zo bekom ik de afgeleide
-1/(1-Öx)2Öx

probleem 2
ik deed dus verder met de uitwerking van de partiële integratie die u uit kwam.
(uitwerking van de laatste integraal)
stel x=t2 dx=2tdt Öx=t

=2t2/t-1dt
ik zou nu euclidische deling toepassen omdat de graad van de teller hoger is dan de graad van de noemer
ben ik zo op de goede weg, of loopt het terug fout?

T.
3de graad ASO - donderdag 17 februari 2011

Antwoord

1. Het tweede gedeelte in de partiële integratie is :

-òx.d(ln(1-Öx)

In je uitwerking vergeet je de factor x

en x/Öx = Öx

2. De factor 2 valt weg t.o.v. de factor 1/2

En dan schrijf je inderdaad

t2/t-1 als

t+1 + 1/t-1

Lukt het nu?

LL
donderdag 17 februari 2011

 Re: Re: Integr ln(1-sqrt(x))dx 

©2001-2024 WisFaq