Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integr ln(1-sqrt(x))dx

Ik moet de integraal berekenen van...
Integr. ln(1-Öx)dx

ik probeerde al partiële integratie... maar geraak niet verder
u=ln(1-Öx) du=-1/2(Öx-x)
dv=dx v=x+c

dan krijgen we...
xln(1-Öx)-integr. -xdx/2(Öx-x)

en hier loopt het vast...

Tim
3de graad ASO - dinsdag 15 februari 2011

Antwoord

Hallo

Na toepassing van partiële integratie bekom je na uitwerkng :

q64312img1.gif

Deze laatste integraal kun je oplossen door Öx te substitueren door t.

Lukt het zo?

LL
dinsdag 15 februari 2011

 Re: Integr ln(1-sqrt(x))dx 

©2001-2024 WisFaq