Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61258 

Re: Re: Integralen

ò(y-c) / Ö1-(y-c)2 dy

substitutie: (y-c)2=t
2(y-c)dy=dt
= 1/2 òdt / Ö1-t
= 1/2 .[1-t]1/2 . (2/1) .(-1) = -Ö1-(y-c)2

wat zou er nnog ontbreken of fout gedaan hebben?

AA
Student universiteit België - zaterdag 2 januari 2010

Antwoord

Beste Ali,

Nu klopt het toch (op de integratieconstante na)? Zoals je in je oorspronkelijke vraag zelf zei, had het modelantwoord nog een minteken.
Het is me echter niet duidelijk of je wel begrijpt waarom die (-1) erbij komt... Daarvoor vroeg ik je naar welke regel je gebruikt om Ö(1-t) te integreren.

mvg,
Tom

td
zaterdag 2 januari 2010

 Re: Re: Re: Integralen 

©2001-2024 WisFaq