Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56769 

Re: Re: Re: Integreren wortelfuncties

beste kn,

bedankt voor je reactie, maar ik snap een bepaalde stap de hele tijd niet en die zie ik in veel antwoorden terugkomen:

Jouw antwoord:
t2/(1+t2)=1-1/(1+t2)

mijn antwoord:
2t2/(1+t2)= ??

Het verschil is dat ik 2t2 in de teller heb.
En die stap die jij bij jouw antwoord na het = -teken
doet(=1-1/(1+t2) begrijp ik even niet.
kun je dat even kort beschrijven.

Alvast bedankt,

Evert.

Evert
Student hbo - donderdag 16 oktober 2008

Antwoord

Evert,
Nou vooruit dan maar:
t2/(1+t2)=(t2+1-1)/(t2+1)=(t2+1)/(t2+1)-1/(t2+1)=1-1/(1+t2).
Nu alles nog met 2 vermenigvuldigen.

kn
donderdag 16 oktober 2008

 Re: Re: Re: Re: Integreren wortelfuncties 
 Re: Re: Re: Re: Integreren wortelfuncties 

©2001-2024 WisFaq