\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 56770 Re: Re: Re: Re: Integreren wortelfuncties Beste kn,Hartstikke bedankt voor je antwoord, ik denk dat ik het antwoord heb:$\int{}$√x/(1+x)stel: √x=t x=t2 en dx=2t dt$\int{}$t/(1+t2).2t dt (vervolgens alleen teller met t vermenigvuldigd)(niet met 2t vermenigvuldigd)$\int{}$t2/(1+t2) .2dt$\int{}$((t2+1)-1)/(t2+1) .2dt= 2$\int{}$(t2+1) - 2$\int{}$1/(t2+1)= $\int{}$2dt - $\int{}$2.(1/(1+t2))= 2√x - 2 arctan√xIk hoop dat het zo klopt,Dus jij hebt bij een van de eerste stappen niet met 2t vermenigvuldigd, maar eerst alleen met t, is dat een regel?Groeten en bedankt,Evert. Evert Student hbo - donderdag 16 oktober 2008 Antwoord Evert, Het antwoord is correct, alleen nog toevoegen +C. Wat de regel betreft: Er geldt:$\int{}$af(x)dx=a$\int{}$f(x)dx met a een constante. kn vrijdag 17 oktober 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste kn,Hartstikke bedankt voor je antwoord, ik denk dat ik het antwoord heb:$\int{}$√x/(1+x)stel: √x=t x=t2 en dx=2t dt$\int{}$t/(1+t2).2t dt (vervolgens alleen teller met t vermenigvuldigd)(niet met 2t vermenigvuldigd)$\int{}$t2/(1+t2) .2dt$\int{}$((t2+1)-1)/(t2+1) .2dt= 2$\int{}$(t2+1) - 2$\int{}$1/(t2+1)= $\int{}$2dt - $\int{}$2.(1/(1+t2))= 2√x - 2 arctan√xIk hoop dat het zo klopt,Dus jij hebt bij een van de eerste stappen niet met 2t vermenigvuldigd, maar eerst alleen met t, is dat een regel?Groeten en bedankt,Evert. Evert Student hbo - donderdag 16 oktober 2008
Evert Student hbo - donderdag 16 oktober 2008
Evert, Het antwoord is correct, alleen nog toevoegen +C. Wat de regel betreft: Er geldt:$\int{}$af(x)dx=a$\int{}$f(x)dx met a een constante. kn vrijdag 17 oktober 2008
kn vrijdag 17 oktober 2008
©2001-2024 WisFaq