Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 46221 

Re: Re: Standaardnormale verdeling (tabel)

Bedankt (ik wist wel dat 0,0288 gelijk is aan 2,8 % hoor maar ik wist niet of het klopte dat we telken 1-... moesten doen, ja dus )

Klopt dan het volgende:

Vind de kans dat een standaardnormale meting waarden aanneemt tussen -1,645 e, 1,645. Vind de waarde a zodat P(-a Z a ) = 95 %

Ik deed:
P(-1,645 Z 1,645 ) = 0,9505 - 0,0495 = 0,901 = 9,9 % ?

En hoe moet ik te werk gaan om a te bepalen? Zou u me op weg kunnen helpen aub?

Alvast bedankt....

mvg

Hilde
Student universiteit België - vrijdag 28 juli 2006

Antwoord

Als P(-aZa)=0,95 dan is P(Za)=0,975 of P(Z=-a]=0,025 (vanwege de symmetrie). Deze waarde laat zich wel terug zoeken in de tabel.

De normale tabel

m = s =
x <
P(x < ...) =
< x <
P(... < x < ...) =

WvR
vrijdag 28 juli 2006

 Re: Re: Re: Standaardnormale verdeling (tabel) 

©2001-2025 WisFaq