Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 46210 

Re: Standaardnormale verdeling (tabel)

Eerst en vooral hartelijk dank voor uw snelle antwoord.
Met behulp van uw uitleg begrijp ik nu hoe ik met die befaamde tabel overweg moet. In het geval van P(Z2) kwam ik 0,9772 uit als opp onder de kromme. Is het dan de bedoeling om de volgende stappen te ondernemen om 'procenten' uit te komen: 1 - 0,9772 = 0,0228 = 2,28 % en is dit steeds zo?

alvast bedankt voor uw hulp...

mvg

Hilde
Student universiteit België - vrijdag 28 juli 2006

Antwoord

In het algemeen geeft de tabel de oppervlakte links van Z, dus:

P(Z2)=1-P(Z2)=1-0,9772=0,0288

Dus je kan zeggen de kans is 0,0288 of de kans is 2,88%, dat ik mij om het even...

WvR
vrijdag 28 juli 2006

 Re: Re: Standaardnormale verdeling (tabel) 

©2001-2024 WisFaq