Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 45476 

Re: Re: Differentiaalvgln van de tweede orde

Ik kan er niets meer uit opmaken . Kan je anders het voorbeeld niet eens oplossen. Denk niet dat het zo een moeilijk voorbeeld is. Dan kan ik mijn eigen theorie er wss wel uit opmaken

Pieter
3de graad ASO - zondag 21 mei 2006

Antwoord

Beste Pieter,

Je zegt zelf dat de opgave niet zo moeilijk is, dan vind ik toch dat je zelf een poging mag doen. Het is belangrijk dat je aangeeft wát je niet begrijpt. Als je deze eerste integratie niet begrijpt, dan ga je de tweede ook niet begrijpen want die verloopt precies hetzelfde.

De opgave zegt y" = 3.sin(x). Met andere woorden, de afgeleide van de functie y' is 3.sin(x), dus dan is y' gelijk aan de (onbepaalde) integraal van .sin(x). Dus: y' = ň3.sin(x) dx = -3.cos(x) + c1 waarbij c1 een integratieconstante is.

Kan je dit volgen? Indien niet: waar zit vast? Als je het wel kan volgen, dan is het probleem nu herleid tot een DV van de eerste graad, want nu zitten we met: y' = -3.cos(x) + c1.

Nog een keer integreren levert dan y.

mvg,
Tom

td
zondag 21 mei 2006

 Re: Re: Re: Differentiaalvgln van de tweede orde 

©2001-2025 WisFaq