De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Onderzoek 4x(1-x)

 Dit is een reactie op vraag 97618 
Geachte,

Zou ik het handig zijn om eerst de startwaarde te berekenen? Of xn ← 4⋅xn–1(1–xn–1) dit uit te werken? dan levert dit de volgende antwoord op: 4xn–1(1–xn–1) = 4xn–1 – 4(xn–1)2 .

Yosra
Student Hoger Onderwijs België - maandag 13 maart 2023

Antwoord

Als je doorgaat vind je $x_3=\sin^24\alpha$, $x_4=\sin^28\alpha$, en in het algemeen
$$x_n=\sin^2(2^{n-1}\alpha)
$$Dus $x_{11}=\sin^2(2^{10}\alpha)=\sin^2(1024\alpha)$; ik denk dat de bedoeling is dat je nu
$$2048\pi\left(\frac13+\frac1{31}+\frac1{32}\right)
$$reduceert tot een hoek in het interval $[\frac\pi2,\frac\pi2]$ en zo een eenvoudige uitdrukking voor $x_{11}$ maakt. En idem voor $x_{111}$ en $x_{1111}$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 13 maart 2023
 Re: Re: Onderzoek 4x(1-x) 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3