De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Extrematieprobleem oplossen met lagrange

 Dit is een reactie op vraag 92143 
Dan kom ik toch nog steeds dezelfde waarden uit voor x en y?
Dus hoe moet ik nu aan de juiste punten komen?

Jade L
Student universiteit België - vrijdag 7 mei 2021

Antwoord

De $x$-en $y$-en zijn gekoppeld via de $\lambda$s.
Als $\lambda=\frac14$ moeten $x$ en $y$ hetzelfde teken hebben, dus $(x,y)=\pm(\sqrt2,\frac12\sqrt2)$ (twee punten); als $\lambda=-\frac14$ hebben $x$ en $y$ tegengesteld teken: $(x,y)=\pm(\sqrt2-\frac12\sqrt2)$ (ook twee punten).

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 7 mei 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3