De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oppervlakte berekenen

 Dit is een reactie op vraag 91133 
Moet ik hier dan de functies niet gelijkstellen om de x-punten te vinden en daarna kijken welke functie het hoogst is? Want stel je voor als ik het niet grafisch zou voorstellen zou ik niet weten dat x=1 bij lnx hoort. Ik kan een foto sturen om mijn vraag wat te verduidelijken.

melike
Student universiteit België - maandag 7 december 2020

Antwoord

Zowel $y=e^x$ als $y=\ln(x)$ zijn standaardfuncties waarvan je geacht wordt alles uit je hoofd te weten. Je kunt ze zonder al te veel uitleg schetsen.

Voor HAVO wiskunde B staan ze op 3. standaardfuncties. Op 't VWO komen daar dan nog wel $y=e^x$ en $y=\ln(x)$ bij, maar dat is dan niet echt helemaal nieuw, zullen we maar zeggen...

$
\int\limits_0^2 {e^x } dx - \int\limits_1^2 {\ln (x)dx}
$ is natuurlijk ook prima. 't Is wel zo handig.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 7 december 2020
 Re: Re: Oppervlakte berekenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics