De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Integraal met substitutie

 Dit is een reactie op vraag 91073 
ahjaa, okee dankuwel nu zie ik wat je bedoelt. heel erg bedankt! ik was in de war geraakt door het feit dat er staat dat ik substitutie moet gebruiken.

melike
Student universiteit België - zaterdag 5 december 2020

Antwoord

Prima.

(extra: eigenlijk is deze fundamentele integraal ook een toepassing van substitutie: $\int a^x dx = \int e^{\ln a^x} dx = \int e^{x\ln a} dx$ substitueer nu $u=x\ln a \Rightarrow \dfrac{du}{\ln a} = dx$ en dus
$\int e^{x\ln a}dx=\int \dfrac{e^u}{\ln a} du$ en de rest kan je zelf wel.)

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 5 december 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3