De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Statistiek en kansrekenen

Volgend vraagstuk krijg ik niet opgelost!
Gegeven is volgende gezamenlijke dichtheid voor discrete toevalsvariable X en Y

Y 0 1 2
x
0 1/18 4/18 6/18
1 3/18 3/18 1/18

Bereken Cov(X,Y)

Hierbij gebruik ik volgende formule: Cov(X,Y)= E(XY)-E(X)E(Y)
Voor E(XY) bekom ik 5/18 (3/18+2*1/18)
Maar ik weet niet wat E(X) en E(Y) zijn? Ik dacht dat E(X) = 7/18
E(Y)= 7/18+2*7/18=21/18

Als ik al deze getallen in mijn formule invul bekom ik toch een andere oplossing dan wat het moet zijn. Helaas weet ik niet wat ik fout doe.

Alvast bedankt!

Elke
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 20 mei 2015

Antwoord

Je berekeningen lijken me correct; ik zou het de docent vragen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 20 mei 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3