|
|
\require{AMSmath}
Integreren
goedemiddag, ik heb een vraag over integralen die ik niet uitkom, zou iemand me hier mee kunnen helpen: vraag: bereken het volume van het lichaam waarvan het grondvlak het gebied is tussen de recht y =x en de parabool y = x2 en waarvan dwarsdoorsneden loodrecht op de x-as vierkanten zijn.
alvast bedankt
simon
3de graad ASO - woensdag 26 maart 2014
Antwoord
Beste simon, de Area (A) is de oppervlakte van het ingesloten gebied. Voor dit gebied geldt 0$\le$x$\le$1 x2$\le$y$\le$x De doorsnede is een vierkant en dus is de hoogte z gelijk aan x-x2 gelijk aan de afstand f(x)-g(x) f(x)=x en g(x)=x2 De te berekenen integraal wordt dan $ \int\limits_0^1 {\int\limits_{x^2 }^x {\int\limits_0^{x - x^2 } 1 } } .dz.dy.dx $
DvL
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 27 maart 2014
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|