De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Nog een integraal

Ik zit aan deze al ongeveer 4 uur bezig:

de integraal van (2x-1)3 / 3$\sqrt{ }$x

Heb van alles geprobeerd doch ik vind geen mogelijkheden meer

wat stel ik gelijk aan t? 2x-1 Þ dt= 2
t = x-1/3 Þ dt = -1/3 x-4/3 enz. enz.

bovendien zie ik volgende integraal na uw uitleg ook nog steeds niet:

integraal du/(u-8)4 du -$\to$ begrijp er niets meer van, van waar komt de du en zie ik deze als dx / (x-8)4 dx en dan nog hoe kan er 2 keer dx in een integraal voorkomen

Hartelijk dank voor de hulp en het geduld

mvg
Robert

Robert
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 6 augustus 2011

Antwoord

Robert,
De eerste integraal kan op meerdere manieren.(2x-1)3=8x3-12x2+6x-1.Dit vermenigvuldigen met x^(-1/3) en termsgewijs integreren.
Een andere mogelijkheid is twee keer partieel integreren.
Wat betreft de tweede integraal. Het gaat alleen om de integraal van
1/(u-8)4.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 7 augustus 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3