De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gemengde functie

Dag, we moeten de functie òcos3x/Ösinx dx integreren:

Ik dacht ...

òcos2x . cosx dx / Ösinx
ò(1-sin2x) dsinx/Ösinx
Stel t= sin x

ò1-t2 dt /Öt
ò(1-t2) t^-1/2 dt
ò(t^-1/2 - t^3/2) dt
òt^-1/2 dt - òt^3/2 dt
2t^1/2 - 2/5t^5/2

-- 2(sinx)^05 -2/5 (sin x)^5/2
-- 2Ösin x -2/5 Ösin5x

Nu was mijn vraag of dit wel kan kloppen?
Alvast op voorhand bedankt

lvo

lvo
3de graad ASO - woensdag 16 maart 2011

Antwoord

Het lijkt mij helemaal in orde.
Iets simpeler kun je het nog maken door i.p.v. t = sin(x) te stellen, te kiezen voor t = Ö(sin(x)) zodat sin(x) = t2 en cos(x)dx = 2tdt.
Verder loopt het eigenlijk precies hetzelfde als je al deed, maar je bent verlost van de wortelvorm.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 maart 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3