De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kunt u dit nakijken please

ik heb het volgende probleem
int bovengrens 1 en ondergrens 0 x(1+x)9.dx
y= 1+x =-x=-y+1=x= y-1
y= 1+1 =2 en y= 1+0= 1
(y-1)y9dy=y10-y9dy=
[1/11y11-1/10y10]2 1
1/11(2)11-1/10(1)11=1/11(2048)-10/11=186,18-0,90=2,06
maar het boek zegt 9217/110
dus ik doe wat verkeerds maar ik zie het niet
bedankt voor jullie hulp

steve
Student hbo - donderdag 20 januari 2011

Antwoord

Het gaat fout bij het invullen van de grenzen. Je moet in beide stukken van je primitieve eerst y = 2 invullen en daarna in beide stukken y = 1. Vervolgens de twee deelresultaten van elkaar aftrekken.
Jij vult in het eerste deel y = 2 in en in het tweede deel y = 1.
Wat zou je dan trouwens doen wanneer je primitieve uit 3 of meer delen bestaat?

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 20 januari 2011
 Re: Kunt u dit nakijken please  



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3