De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Eigenwaarden en eigenvectoren

Hallo,

Ik vroeg me af hoe je het bewijs moet geven, door gebruik te maken van inductie, van A^k * (x1,..xn) = QD^kQ^-1

met (x1,...xn) een eigenvector van A
D = diagonaalmatrix
Q = een inverteerbare matrix

Mijn eerste stap was om A^k te vervangen door m+1 en dan de macht op te splitsen, maar dan zit ik vast. Moet ik het misschien op een andere manier oplossen?

Alvast bedankt!

sara p
Student universiteit België - dinsdag 12 januari 2010

Antwoord

Is de opgave wel correct? De dimensie van het linkerlid is (nx1), die van het rechterlid (nxn)...




Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 januari 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3