De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Berekenen van een integraal

 Dit is een reactie op vraag 59469 
wat heb ik:

....

= 3x integraal van (9sec2t)^(-3/2)sec2tdt

= 3x integraal van ((1/27)(1/sec3t))sec2tdt

= 1/9 integraal van sec2t/sec3t dt

= 1/9 integraal van 1/sectdt

= 1/9 integraal van costdt

... als ik dit zou uitwerken (sin etc), dan krijg ik een volkomen andere uitdrukking dan wat ik zou moeten vinden? ):

Nagare
3de graad ASO - zaterdag 30 mei 2009

Antwoord

Beste Nagare,

Dit is nog goed, op het einde moet je wat vereenvoudigen.
Gebruik daarbij de identiteit: sin(bgtan(a)) = a/Ö(1+a2)

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 30 mei 2009
 Re: Re: Re: Re: Berekenen van een integraal 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics