De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Berekenen van een integraal

 Dit is een reactie op vraag 59471 
beste tom,

ik weet niet hoe ik je moet bedanken voor al je hulp tot nu toe. En die formule ken ik idd, maar het lastige eraan vind ik die 1/3 dat er nog voorstaat... Ik zou je onmetelijk dankbaar zijn als je ook dit laatste onderdeeltje zou verduidelijken. Alvast bedankt!!!

Nagare
3de graad ASO - zaterdag 30 mei 2009

Antwoord

Beste Nagare,

Je had dus 1/9 sin(t) + C als ik verderga op wat je zelf al had gevonden. Onze substitutie was x = 3.tan(t), dus t = bgtan(x/3). De uitkomst van de integraal is dus 1/9 sin(bgtan(x/3))+C. Gebruik nu gewoon de formule die ik je net gaf, maar met a = x/3, vereenvoudig dan wat.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 30 mei 2009
 Re: Re: Re: Re: Re: Berekenen van een integraal 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3