Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vereenvoudiging voor analytisch bewijs

 Dit is een reactie op vraag 59221 
hallo,
heb geprobeerd maar het lukt me niet

x(0)/a+y(q)·y(0)/b2=1
dus:y(q)=b2/y(0)·((1-x(0))/a)
en y(q')=b2/y(0)·((1+x(0))/a)

|PQ|·|P'Q'|= constant

kom ik tot:
(b2/y(0)-b2x(0)/y(0)a)·(b2/y(0)+b2x(0)/y(0)a)

Verder geraak ik niet, als u zegt dat ik x moet vervangen door a en door -a, dan blijft er nog altijd x(0) en y(0) in de vergelijking staan, dus ik vrees dat ik het niet snap.
Ik kan het wel uitrekenen met vaste getallen, dan lukt het wel.

gerrie
3de graad ASO - woensdag 6 mei 2009

Antwoord

Je bent op goede weg.
Zonder b4/y02 af.
Zet de twee factoren op gelijke noemer en zonder 1/a2 af.
Werk het product van de toegevoegde tweetermen uit.

Je kunt dit nu schrijven als :

b2.b2/a2.(a2-x02)/y02

Hierin herken je toch de vergelijking van de ellips, niet?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 6 mei 2009
 Re: Re: Vereenvoudiging voor analytisch bewijs 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics