De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integraal van (1+x)/(1-x)²

Hallo,

Ik zou de volgende integraal moeten berekenen: ò(1+x)/(1-x)2 dx .

Hoe moet ik dit doen? Ik dacht aan splitsen en dan krijg ik:
òdx/ (1-x)2 + òx.dx/(1-x)2
De eerste term is geen probleem om op te lossen maar hoe los je òx.dx/(1-x)2 op?

Dannie
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 16 april 2009

Antwoord

Beste Dannielle,

Je kan beter in het begin de integraal op een andere manier splitsen.

(1+x)/(1-x)2
= -(1-x-2)/(1-x)2
= -(1-x)/(1-x)2+2/(1-x)2
= 1/(x-1)+2/(1-x)2

Kan je nu beide termen integreren?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 16 april 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3