|
|
\require{AMSmath}
Vector ruimten
Beste, Ik heb een vraagje over vector ruimten, het is eigenlijk een oefening. Zelf ben ik er niet ver mee geraakt. De vraag luid als volgt: De set van alle continue rëele functies gedefinieerd op het gesloten interval [a,b] in is beschreven door C[a,b]. Deze set is een deelruimte van de vectorruimte van alle rëele functies op [a,b] a. Welk feit over continuë functies zou moeten bewezen worden om aan te tonen dat C[a,b] een deelruimte is. (dit wordt veronderstelt in de vraag) b. Toon aan dat {f in C[a,b]:f(a)=f(b)} is een deelruimte van C[a,b]. Voor a. dacht ikzelf het volgende: 1. 0 element van C 2. a en b elementen van C dan a+b element van C 3. a element van C dan r.a element van C (met r een scalar) Alvast bedankt Bart
Bart H
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 31 mei 2008
Antwoord
Beste Bart, Dat zijn inderdaad de juiste criteria, de laatste twee kan je samennemen als lineariteit. De nulfunctie is continu, dus die zit al in C[a,b]. Verder weet je misschien (uit een cursus analyse?) dat een lineaire combinatie van continue functies, weer continu is. Voor b: de nulfunctie voldoet alvast, want daar is f(a) = f(b) = 0. Neem vervolgens twee functies (f en g) die aan het gevraagde voldoen, ga na of een lineaire combinatie ook voldoet. mvg, Tom
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 31 mei 2008
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|