De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integraal van 1/cos³(x)

In een oefening kom ik steeds op een integraal van 1/cos3(x). Hoe bepaal ik deze integraal?

Jan
3de graad ASO - woensdag 16 april 2008

Antwoord

Jan,
̣dx/cos3x=̣(1/cosx)dtgx=sinx/cos2x-̣(sin2/cos3x)dx=
sinx/cos2x-̣(1-cos2x)/cos3xdx,dus hieruit volgt dat
2̣dx/cos3x=sinx/cos2x+̣dx/cosx.De laatste integraal zal wel bekend zijn, denk ik.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 april 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3