Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Rationale functies

 Dit is een reactie op vraag 53950 
ok... ik ben erachter gekomen dat mijn deling niet klopte... en na het opnieuw uit te hebben gevoerd heb ik de volgende vergelijkingen:

vgl 1: A + C = 2
vgl 2: B + 2C + D = 1
vgl 3: B + C -2D = -1
vgl 4: -A + B + D = 4

door eerst (2)-(4) te doen en mbv (&) vind ik dat C = -5 en A = 7.
vervolgens met deze gegevens (4)-(3) geeft dat D = 7/3
nu al deze gegevens in (3) geeft dat B = 26/3
en ter controle deze gevens invullen in (2) en dat blijkt juist.

dus A = 7
B = 26/3
C = -5
D = 7/3

dus dan zou ik zeggen dat de integraal van dezel opdracht nu
x + 7ln|x-1| + 26/3ln|(x-1)2| - 5 ....

en dan komt t probleem..

maar dit stemt helemaal niet overeens met het antwoord in mijn boek. het zou

x + ln|x-1| - 2/(x-1) + 1/2ln(x2+x+1) + 1/Ö(3)bgtg((2x+1)/Ö(3)) + k

hoe komen ze hieraan???

Lien
Student universiteit België - vrijdag 18 januari 2008

Antwoord

De start lijkt niet goed te zijn. De apparatuur geeft aan dat de gegeven breuk geschreven kan worden als 1 + (2x3+x2+x+2)/((x-1)2(x2+x+1)
Je aanpak is helemaal in orde, maar de geringste vergissing leidt meestal tot compleet andere resultaten.

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 18 januari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics