De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Fout in bewijs/eigenschap

Ik heb een bewijs dat 0=1. Ik zoek de fout.

Met behulp van partiële integratie vinden we dat
̣dx/x=1/x.x-̣xd1/x
=1-̣x.-1/x2dx
=1+̣1/xdx
en dus is ̣1/xdx=1+̣1/xdx
en dus 0=1

Alexan
3de graad ASO - zaterdag 7 april 2007

Antwoord

Beste Alexander,

In de laatste regel concludeer je dat het verschil van die onbepaalde integralen 0 is, dat is niet noodzakelijk zo. Vergeet je geen integratieconstante? Ga na dat het probleem zich niet voordoet wanneer je een bepaalde integraal had.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 7 april 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3