De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Afgeleide van cos²x en sin²x

De afgeleide van cos2x is -sinx2.2x
en de afgeleide van sin2x zou dan toch ook cos2x.2x moeten zijn? maar het is 2sinxcosx
Waarom is dat zo?
Alvast bedankt.
Met groet,

leyla
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 oktober 2006

Antwoord

y=cos2x betekent y=(cos(x))2 en niet y=cos(x2), dus de afgeleide van f(x)=cos2x is f'(x)=-2sinxcosx en dat klopt dan wel toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 oktober 2006
Re: Afgeleide van cos²x en sin²x



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3