De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inhoud paraboloïde

Ik moet via dubbele integratie de inhoud berekenen van de paraboloide 4x2+y2=4z , begrensd door het vlak z-y=2

waarschijnljik zal ik hierbij moeten overschakelen naar poolcoordinaten, maar ik weet niet juist wat ik moet omzetten...

kunnen jullie me op weg helpen?

bedankt
julie

julie
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 19 mei 2005

Antwoord

Julie,
De projectie van de doorsnijdingskromme op het (x,y)-vlak
is de verzameling van alle punten (x,y) met
4x2+y2=4y+8$\Leftrightarrow$4x2+(y-2)2=12$\Leftrightarrow$x2/3 +(y-2)2/12=1.
Dus het Volume=$\int{}\int{}\int{}$dzdydx,met
-√3$\leq$x$\leq$√3,
2-2√(3-x2)$\leq$y$\leq$2+2√(3-x2),
x2+1/4y2$\leq$z$\leq$y+2.
Het is wel wat rekenwerk, maar het komt mooi uit.
Groetend,

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 22 mei 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3